סדנאות ושיעורים
תיאטרון פיזי
פיתוח קול
מסכות
איפור
מונולוגים
משחק
כתיבת מחזות
עיצוב תלבושות
אלתור
אִלתוּר
אלתור,סוג של תיאטרון חי בו העלילה, הדמויות והדיאלוג של משחק, סצנה או סיפור מורכבים ברגע זה. לעתים קרובות אלתורים ייקחו הצעה מהקהל, או ימשכו מקור השראה אחר כדי להתחיל. תיאטרון אימפרוביזציה קיים בהופעה כמגוון סגנונות של קומדיה מאלתרת .
נעשה שימוש נרחב בטכניקות אימפרוביזציה בתכנית שלנו להכשרת הנוער הצעיר לבמה, קולנוע וטלוויזיה ומהווים חלק חשוב בתהליך החזרות. עם זאת, מיומנויות ותהליכי האלתור משמשים גם מחוץ להקשר של אמנויות הבמה. בבית הספר שלנו הוא משמש ככלי חינוכי וכדרך לפתח מיומנויות תקשורת, פתרון בעיות יצירתיות ויכולות עבודה תומכות בעבודה צוותית שמשמשים נגני אלתור ואנסמבל. לעיתים משתמשים באימפרוביזציה בפסיכותרפיה ככלי להשגת תובנה לגבי מחשבותיו, רגשותיו ומערכות היחסים של האדם.
מונולוגים וניתוח אופי
צ'צ'קוב, טנסי וויליאמס, חנוך לוין ומולייר הם בין כותבי המחזות שאנו מבצעים, מנתחים ומגלמים במהלך השיעורים שלנו. בחדר החזרות שלנו יש ספרייה עם הרבה הצגות. מגרה כל תלמיד לקרוא ולבחור דמות שהוא מתייחס אליה או שנוגע בו והוא היה רוצה להופיע. בקורס זה אנו עובדים על קונפליקט תיאטרלי, פנים וחוץ, על נקודות מבט שונות של דמויות, מגלם מישהו שונה לחלוטין ממך והכלי החשוב ביותר עליו אנו עובדים הוא- תת-טקסט- בידיעה שמה שאנחנו אומרים הוא לא תמיד למה אנחנו מתכוונים. בהצגות רבות מחזאים משתמשים בסאבטקסט כדי להדגיש את המורכבות והמנגנון ההגנתי של דמויותיהם; ברגע שאנו מדגישים זאת בכיתה התלמידים מקבלים כלי לחיים.
תיאטרון פיזי
תיאטרון פיזי הוא ז'אנר של הצגות תיאטרון הרודף אחר סיפורים באמצעים פיזיים בעיקר. כמה מסורות הופעה מתארות את עצמן כ"תיאטרון פיזי", אך ההיבט המאחד הוא הסתמכות על תנועה פיזית של המופיעים במקום, או בשילוב עם, טקסט להעברת הסיפור. למעשה, אתה מדבר באמצעות תנועות ידיים, שפת גוף, מסלול מחשבה ועוד הרבה תכונות פיזיות.
בפרויקט שלנו, הנוער לומד לבטא את רגשותיו באמצעות מסכות, ריקודים, מחוות רגשיות, חיקויים, פנטומימה ועוד. זוהי גם דרך להשיג ביטחון עצמי ולעבוד על ייצוג הגוף על הבמה ובחיים. באמצעות שיעור זה הנוער מבין כי תיאטרון, ממש כמו קשר אישי, הולך רחוק יותר ממילים.
שירה ופיתוח קול
לנואמים גדולים יש הכוח לעורר את העולם. הם מובילים בנוכחות חזקה ובקול בטוח שמצריך תשומת לב.
האופן שבו אתה מדבר קובע כיצד אנשים מגיבים אליך. לא רק נשים שאתה מעוניין בהן, אלא חברים, זרים, מעסיקים וכל מי שאתה בא במגע. בשיעור זה הנוער לומד את הרבדים השונים של קולם ואת פרשנות המילים. הם לומדים לזהות את משמעותן של מילים ואת השימוש בהן על הבמה. הם לומדים שלקול אחד עשויים להיות רבדים רבים כמו גם כיצד להשתמש בקול נכון על הבמה על מנת שהוא יגיע לכל הקהל. הם יכולים להשתמש במיומנות זו בחיי היומיום על מנת
למשוך את תשומת ליבם של אנשים בנושאים שונים. זו מיומנות חשובה לקראת ביטחון עצמי והבנת הקול האנושי ומגוון שלו.
קומדיה דה ל'ארטה
קומדיה דלארטה היא צורת תיאטרון המאופיינת ב"טיפוסים "רעולי פנים שהחלה באיטליה במאה ה -16 והייתה אחראית להופעתן של השחקניות ולהופעות מאולתרות המבוססות על מערכונים או תרחישים. התרגום הקרוב ביותר לשם הוא "קומדיה של מלאכה.
בקורס זה הנוער לומד לבטא את הרגשתו באמצעות דמויות אבות טיפוס, אבסורד, הומור, אושר ומרירות, שהם משקפים על המציאות ועל אופיים שלהם וחולשתה. על ידי הדגשת אותם אבי טיפוס מבינים בני הנוער כיצד מאפיינים מסוימים עשויים להיראות ולגרום. כישורי הומור וגוף הם גורמים עיקריים במבנה זה אשר מביאים לחיים התנהגויות אנושיות שונות ומלמדים אותנו רבות על רוח האדם באמצעות מסיכה, הומור ותנועות גוף.
בקורס זה לומדים בני הנוער את ההיסטוריה של התחפושות בתיאטרון. מלמדים אותם כיצד ניתן להשתמש ברקמות להעברת אמירה, רגש או אישיות של דמות. בני הנוער שלנו לומדים הצגות מהמאה ה -16 ועד ימינו, כמו גם כיצד לעצב תחפושות לפי עידן, תוך התחשבות במגבלות ובאפשרויות של העידן הספציפי שהם מנסים לתפוס. עיצוב תלבושות הוא גם דרך לטפל בבעיות דימוי גוף בצורה חיובית: באמצעות טקסטורות, בדים וקבלת החלטות כיצד השחקן יופיע על הבמה, מה להדגיש בו ולכן כשלעצמם. בשיעורי איפור אנו עוברים את כל התקופות, ולומדים כיצד להמציא תחומי תיאטרון שונים כמו תיאטרון קבוקי, רנסנס, אבסורד ועוד ועוד.
עיצוב תלבושות
ואיפור
בקורס זה מלמדים את בני הנוער שלנו, בהדרכתה של אלמה גניהר (כותבת מסך ומחזה ידועה) כיצד לבנות הצגה. בני הנוער לומדים כיצד לשלב קונפליקט, ליצור דיאלוגים ולבנות דמויות בכתיבתם. המשימה הראשונה שלהם היא מונולוג, ואז דיאלוג במטרה שעד סוף הקורס הנוער יכתוב הצגה שלמה שתוצג על ידי כיתת המשחק בסוף השנה.